La UB publica els primers resultats de la enquesta sobre la participació estudiantil

Fa uns dies vam fer la proposta de realitzar una enquesta sobre participació des del Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística (Vr-EiPL) i l’Hotel d’Associacions. L’enquesta és el primer pas d’un pla de participació que esperem que ens ajudi a augmentar i millorar la participació i l’associacionisme a la UB.

Si voleu veure els resultats de la enquesta podeu consultar aquest enllaç. Si voleu contestar-la podeu fer-ho aquí.

Ara que ja sabem una mica sobre el que penseu de la UB i la participació, endeguem un procés de diàlegs virtuals. Podeu dir tot el que creieu i opineu sobre la universitat i la participació. Qualsevol comentari, sigui més crític o més constructiu, serà ben rebut. Amb les idees claus que extraguem de les vostres opinions organitzarem uns seminaris de debat per establir quines dinàmiques hem de canviar i decidir quins objectius volem fixar-nos.

Com veus, sense la teva participació això no té sentit. Per més breu que sigui el comentari, per més que a tu no et sembli interessant, per nosaltres serà una alegria i un avenç rebre’l. És per això que no ho dubtis, expressa’t! Aquesta pestanya al menú (Expressa’t sobre la participació a la UB! Pla de participació) està habilitada perquè ho facis i, si no tens ganes de fer públic el teu comentari, pots enviar-nos un correu electrònic a hotel@ub.edu.

Moltes gràcies! 🙂

11 thoughts on “La UB publica els primers resultats de la enquesta sobre la participació estudiantil

 1. Jo crec que s’haurien de fer enllaços més visibles. Poca gent entra a la web de la UB (tothom va directe al campus virtual), i quan s’hi entra, hi ha tanta lletra i tantes coses que, a no ser que estiguis buscant alguna cosa concreta, ho passes tot per alt. Jo estic d’acord amb el que ha comentat l’Agnès: ‘hauria de posar un enllaç al campus virtual, o a algun lloc més visible.

  1. Hola, Laia.

   Moltes gràcies per la teva aportació. Ara bé, aquesta enquesta ja està tancada. Potser per a futures enquestes tindrem en compte aquestes idees. I segurament tindrà lloc, ja que el pròxim Observatori de l’Estudiant té com a objectiu fer-ne moltes.

 2. Creo que muchas veces ni nos damos cuenta de que están disponibles dichas encuestas en la web.
  Podría salir un aviso bien claro al entrar a MonUB.
  Por el tema de no contestar a todas las preguntas, observo que son 35 en este caso, tenemos que pensar que lo primero que va a pensar el alumno al abrir la encuesta va a ser UUUFffff q larga… , Se podrían hacer encuestas d 10 preguntas, siendo las encuestas mas específicas.

  1. Hola David,

   La recomanació del avís és molt bona, gràcies. Ja vam posar-ho al mónUB i va estar a la part superior bastants dies, però quan s’actualitzen els avisos, per l’estructura de la pàgina, els punts anteriors descendeixen.

   Sobre totes les preguntes, no calia respondre-les totes. De fet, moltes eren excloents. Si en una marcaves “no” ja no feies moltes altres. Amb tot, de cara a altres processos, procurarem escurçar més.

   Sobre la participació a la UB, més enllà de les enquestes, podries dir-nos alguna cosa? T’ho agrairíem molt.

   Gràcies per comentar i bon cap de setmana! 🙂

   1. Se podría indicar la utilidad de información que tendría participar en todos los otros ámbitos, es decir, en que nos veremos nosotros como estudiantes beneficiados de participar y dar nuestra opinión. Estoy en segundo año de universidad y la verdad que nadie me ha comentado si la opinión que yo puedo dar o mis compañeros llegaría a buen término. Con esto quiero decir que al igual que aveces se nos entregan encuestas al inicio de una clase y la verdad que solo nos quitan unos minutos, no cuesta nada hacer lo mismo pero en vez de repartir una encuesta hacer un pequeño meeting de en que podemos participar, como se van a tramitar nuestras observaciones etc , y con ello motivarnos a participar.

   2. És una molt bona idea, David! Fer una breu trobada a principi de curs o de cada semestre per veure què pensen els estudiants i dir-los quines opcions de participació existeixen en aquell moment.

    Ho faries a nivell de classes? Com que no tots els graus de la UB organitzen per classes estables als seus estudiants imagino que s’hauria d’adaptar a cada facultat.

    Penses que un butlletí cada dos mesos o una xerrada al principi de curs també podrien ajudar? Quins són els temes que us podrien interessar?

    Moltes gràcies de nou per la teva ajuda!

   3. Hola,
    Creo que es muy buena idea el encuentro a principio de cada semestre, por un lado se podría explicar que opciones de participación hay y sobretodo en el segundo semestre comentar que “cosas” se han conseguido gracias a la colaboración estudiantil (conseguir un buen Feedback)

    Si lo haría a nivel de clases, yo soy de ADE, y creo que es buena opción, pero desconozco la organización de los otros grados.

    El objetivo de mejorar la participación creo que se debe de enfocar a largo plazo, ya que es muy difícil cambiar los hábitos o costumbres de los estudiantes que ya han empezado la universidad, por lo que, la idea de un meeting a principio de curso, la enfocaría para los estudiantes de primer año y motivarlos para que se comprometan con esta participación(Si desde el principio ya se acostumbran a participar lo seguirán haciendo los siguientes años).

 3. Potser per fer que mes gent contestes l’enquesta podrieu posar un enllaç al campus, com es fa amb les enquestes sobre les assignatures i professorat

 4. Sense la nostra participació aixó no té sentit quan us interessa. Per a retallades i altres cosses oïdes sortes, oi? Súper.

 5. Hola Aldo!

  L’enquesta continua oberta per si encara hi ha gent que vol opinar. Per altra banda, hi havia preguntes que, en cas de respondre “no” a la primera de la sèrie, ja no es responien. Compartim amb tu que cal trobar maneres per aconseguir més participació, per això obrim aquest fil. Si tu tens alguna proposta t’agrairem que ens la diguis! Està clar que fins i tot fent enquestes encara hem de millorar!

  Gràcies pel teu comentari 🙂

 6. Pràcticament ningú ha contestat les preguntes. Tot i que s’indica que l’enquesta l’han contestat 97 persones, les preguntes han sigut realment contestades per molt poques , la gran majoria per menys de 30 persones. Malauradament no és per tant una enquesta representativa, els resultat no són vàlids. Caldria doncs buscar mètodes millor per assegurar-se que hi haguès un mínim de participació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s